top of page
Blog
Čo tu nájdete ?
Témy, ktoré sa nás dotýkajú a boli súčasťou našeho života. A že toho nieje málo!!
O tom ako z foodblogu vyrástla pekáreň, ako sa z kaviarenských povaľačov stali podnikatelia, ako sme odišli z mestského ruchu do ticha samoty, o objavovaní mužskej a ženskej sily a vlastného potenciálu a omnoho viac…
Je to naša cesta života za nachádzaním lásky, hojnosti a slobody.
Čo máme s tými jednodruhovymi bezlepkovymi múkami?
A tu je TO čo som zistila a zároveň je to odpoveď na to “čo máme s tými jednodruhovými prirodzene bezlepkovými múkami” a tiež odpoveď na zlo
Žijeme na Dobrodvore ako v dobe kamennej?
Teda ak niekto žije na gazdovstve na samote automaticky tam myseľ nahadzuje doplnky. To sú hipisáci alebo ezoterici v ľanových habitoch ..
Chlieb Klasik
Chlieb Klasik (fotorecept) Nastal čas podeliť sa s Vami o niečo vzácne. Niečo jedinečné, niečo čo sa v minulosti odovzdávalo z generácie...
Miesenie a tvarovanie cesta do ošatky
ako pracujem s nakysnutým cestom a tvarujem ho na uloženie do ošatky
Škoricové slimáky
Keď som po prvýkrát ochutnal tento výtvor, posadilo ma to na zadok. Všetko spolu hrá - niet čo dodať. Ak si vravíte: ,,áno také som už...
U Dobrožrúta X Dobrodvor
My sme vrámci tohto webu nechali ožiť aj Dobrožrúta, teda jeho originálne receptúry. Postupne pridáme všetky balíčky s 70. receptúrami, ktor
Dobrožrútsky ,,tvaroh,,(vegan)
ako si pomerne jednoducho vyrobíte náhradu tvarohu v sladkej forme. Bez lepku, bez laktózy, iba z rastlinných surovín.
Miešanie vlastnej múčnej zmesi
Tento príspevok je vlastne jednoduchá, ale dôležitá informácia pre každého kto si chce piecť domáci chlieb, alebo pečivo bez lepku. Aby...
Ako vyrobiť džem?
Stalo sa Vám, že ste dostali chuť na chlebík s džemom? Alebo Vám chýba džem na potretie koláču, perníku? Prípadne by ste si radi osladili ka
Chlieb Klasik
(fotorecept) Nastal čas podeliť sa s Vami o niečo vzácne. Niečo jedinečné, niečo čo sa v minulosti odovzdávalo z generácie na generáciu,...
(Nie) som pripečený
Odkedy sme zatvorili našu pekáreň U Dobrožrúta v Bratislave, veľa sa toho v mojom živote zmenilo.
To, čo sa nezmenilo je, moja láska k peč
Nasleduj svoje sny..
Je zaujímavé, že keď niekto kúpi novostavbu alebo byt ,tak otázku “a neľutujete” ,pravdepodobne nedostane. Keď niekto kúpi chalupu, tiež...
Genius Loci
Málokto v tomto priestore dokázal vidieť ten potenciál, ktorý sme cítili hneď po prvej obhliadke my. Málokto vnímal tú energiu, ktorá tu...
Kŕmenie kvásku
Kvások je kľúčovou surovinou pri príprave chlebov alebo pečiva. V tomto blogu si priblížime množenie alebo aj ,,kŕmenie,, kvásku. V našom...
Dada Zvalo: popôrodná dula, mama, žena
Volám sa Daniela Zvalo a som žena, ktorá má rôzne podoby. Každú milujem a viem s ňou pracovať v rôznych situáciách. Viem sa hnevať,...
Z hlbín tmy môže vyrásť kvet..
S mojím mužom kráčam životom už polovicu môjho života. 16.9.2005 si dvaja puberťáci povedali, že to teda spolu skúsia.. Teda musím...
Zázračný liek..
V dnešnej dobe je toľko zaručene funkčných zázračných liekov, doplnkov stravy na všetko, že sme sa v tom proste stratili.. Toľko rôznych...
bottom of page