top of page

Ako vyrobiť džem?




(rýchlo a jednoducho)


Stalo sa Vám, že ste dostali chuť na chlebík s džemom? Alebo Vám chýba džem na potretie koláču, perníku? Prípadne by ste si radi osladili kašu, alebo jogurt či tvaroh?

Máme tu jednoduché a relatívne rýchle riešenie. 

Treba spomenúť, že nič sa nevyrovná džemíku od babky či mamky, alebo dlho a pomaly varenému chutnému slivkovému lekváru.

Toto je len alternatívna možnosť, ktorú môžete vyskúšať…

Poďme na to 


Potrebujeme odkôstkované sušené nesírené slivky, prípadne marhule, alebo dokonca aj datle.

Záleží na čo máte chuť,alebo čo máte aktuálne doma.


-prezrite po jednom ovocie či neobsahuje náhodou kôstky, prípadne úlomky kôstok 

-vložte ho do hrnca a zalejte vodou tak aby bolo ponorené

-priveďte k varu a varte cca 10 minút

-vodu sceďte cez sitko, ale pozor nechajte si ju.

-ovocie vložte do vysokovýkonného mixéru (ak nemáte blender, tak poslúži aj tyčový mixér, ale nebude to vymixované úplne dohladka) 

-začnite mixovať a pomaly prilievajte scedenú vodu aby nebol vzniknutý džem príliš riedky alebo príliš hustý.


Máme hotovo 

Môžete ihneď natierať na koláč,alebo po vychladnutí ľubovoľne skonzumovať 

bottom of page