top of page

Neuveriteľné, nevysvetlitelné a predsa naozajstné..


Nám sa odjakživa dejú také "zvláštne" dosť často až neuveriteľné veci.. zázraky.


To sa stalo aj teraz, keď sme sa z Bratislavy presťahovali na Dobročské lazy.

Ako si tak pridávam fotky na instagram do storky, že pozdieľam radosť, že už KONEČNE máme kľúče od Dobrodvora.


(nie málo, inak rátali sme ich bolo ich cez 50.. lebo je tu veľa dverí, všetky okná mali zámky. Prvý týžden sme všetko len odomykali)


A v tom mi príde správa "mne sa zdá, že je to miesto kde som vyrastala a budovali ho moji rodičia"

Bolo 22:00 večer a ja už som bola unavená, ale toto spôsobilo ešte asi hodinu písania si. Zistila som, že táto žena okrem iného bola naša zákazníčka u Dobtožrúta.

Však to znie totálne neuveriteľne!?


Presťahovala sa sem s rodičmi keď mala 6 rokov tiež z Bratislavy.

Okrem toho, že tu urobili obrovské množstvo práce ,zazdieľaľa s nami aj krásne vhľady o tom ako sa vtedy niekedy hnevala, že tu bývajú a že teraz úplne chápe, že to rodičia robili pre ňu.

Vďaka tejto komunikácii máme naozaj bohatú históriu Dobrodvora, pôvodné fotky aj rôzne zaujímavosti.

Tak napríklad betónové obruby vo výbehu zvierat slúžili jedna ako skleník a druhá bola meditačná pyramída.


Ocko tejto ženy, mal už vysoký vek a tak museli tento raj predať. Bohužial medzi ich odchodom a našim príchodom vlastnili toto miesto cez 10 rokov ďalší ľudkovia, ktorí to tu z veľkej miery nechali schátrať. Postupne prichádzajú nové skladačky histórie vďaka ľuďom, ktorí sa tu zastavia a pozdieľajú ju s nami.

.. A tak my, teraz vo veľkej miere viacmenej opravujeme. Zároveň sme im vďační aj všetkým ľuďom, ktorých odradilo množstvo práce, ktoré tu, vďaka tomu schátraniu treba urobiť. Práve pre to množstvo práce sa Dobrodvor 4roky nepredal. Aj cena v tom čase bola samozrejme príliž vysoká. My sme ten potenciál vnímali hneď na prvej obhliadke aj napriek myšacím 💩a pozdravom od kún a množstvu horských mravcov.

A kedže sme 3 roky stále sledovali vývoj cien na trhu vedeli sme, že cena už dávno nie je privysoká. A nemýlili sme sa.

A tak sme sa do Dobrodvora zamilovali na prvý pohľad a splnil nám všetky naše stanovené kritéria (ako ľahký prístup, ideálne cesta. Minimálne hektár pozemku, samota, ale zároveň nie príliž ďaleko do civilizácie, veľa pôvodných stromov a už existujúcu stavbu s elektrinou, vodou a odpadom, ktorú kľudne budeme rekonštruovať)

Mimochodom tento inzerát sa "zázračne" objavil po 1,5roku vo chvíli kedy sme sa vzdali s hľadaním a povolili so všetkými kritériami s prijatím toho "nech sa udeje najlepšie pre nás".


Ak si v podobnom procese, tak prajeme čistú myseľ a vnútorný kľud a odvahu odovzdávať sa procesu. Nech to pôsobí akokoľvek stane sa najlepšie pre teba.

O zveľaďovaní dobrodvora a našom živote


bottom of page